11 Eylül 2013 Çarşamba

Barry Horowitz


[Resim: barrryhorowitz_display_image.jpg?1270947837]

Gerçek Adı: Barry Horowitz
Doğum Tarihi: 24 Mart 1960

...

Horowitz, Florida State Üniversitesi'ne gitti. Burada sportif bir beslenme düzenine girdi ve güreşti. Mezuniyetinden sonra Boris Malenko tarafından Tampa, Florida'da 18 ay boyunca eğitildi. 1979'da Florida'nın bağımsız bir güreş federasyonunda debut yaptı. World Wide Wrestling Federation, NWA Mid-Atlantic gibi federasyonlarda yer aldı. Kanada ve Porto Riko'daki federasyonları da atlamamak gerek.

Horowitz'in ilk ring adı Jack Hart idi. 23 Temmuz 1985'de, Tampa'da, Horowitz Mike Graham'ı NWA Florida Heavyweight Championship için yapılan turnuvanın finalinde yendi. 2 Eylül 1985'e kadar tuttuğu kemeri Kendall Windham'a kaybetti. İki yıl CWF'de kaldı. Memphis'te "Stretcher" Jack Hart olarak güreştikten sonra Horowitz WWF'e geldi. Yıl 1987 idi. Pantolon askısı takıyordu. Üç yılını yükselişteki bir yetenek olarak harcadı. 1990'da bir boyun sakatlığı geçirdi ve on ay ringlerden uzak kaldı.

İyileştikten sonra Texas'a gitti ve yeni kurulan Global Wrestling Federation'da çalıştı. Light-Heavyweight Division'da güreşti. Horowitz daha sonra GWF Light Heavyweight kemerini kazandı 1992'de. Kemere sahipken Jerry Lynn ve Ben Jordan'ı yendi. GWF'de iki yıl kaldı Horowitz ama daha sonra iflas haberi geldi GWF'in. Gidişat Horowitz'in WWF'e dönmesini getirdi. PPV debutunu 1993 Survivor Series'te maskeli bir karakter olan The Red Knight'ı canlandırarak yaptı. Shawn Michaels ve Black and Blue Knights ile takım oldu ama Bret, Owen, Keith ve Bruce Hart onları yendi.

1995'te Horowitz WWF kariyerinin ilk pushunu aldı sonunda. Bodydonna Skip'i 9 Temmuz 1995'te The Action Zone'da yendi. Jim Ross "Horowitz kazanıyor! Horowitz kazanıyor!" diye bağırdı bu şovda. Horowitz daha sonra Skip ile Summerslam 1995'te tekrar maça çıktı ve yine kazandı. Bu galibiyetler WWF fanları arasında Horowitz'i popüler yaptı. Bu sırada WWF Horowitz'in Yahudi mirasını kullanmayı düşündü ve bir Yahudi halk şarkısı olan "Hava Nagila"yı theme song olarak kullanmaya başladı Horowitz.

Horowitz yeni face olan Hakushi ile takım oldu. 1995 Survivor Series'de Bob Holly ve Marty Jannetty ile takım oldular ama Skip, Rad Radford, Tom Prichard ve The 1-2-3 Kid'e yenildiler. Horowitz 1996 Royal Rumble'da 25. sıradan giriş yaptı ama Owen Hart tarafından elendi. Horowitz'in kontratı 1997'de bitti ve WWF tarafından yenilenmedi. O da WCW'ya gitti 1998'de. İki yıllık bir kontrat imzaladı.

Horowitz genelde WCW Saturday Night'da  güreşti. 2000'de WCW'dan ayrıldı ve bağımsız federasyonlarda yer aldı. Haziran 2005'te bir diyetisyen olarak Florida'da çalıştı ve bağımsız federasyonlardaki güreşçilere yardım etti bu meslekte. 22 Ekim 2008'de "Where Are They Now?" serisine konu oldu. Bu da güreş dünyasında son görünüşüydü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder