12 Eylül 2013 Perşembe

Hardcore Holly

[Resim: 220px-Bob-Holly-Entrance-crop%2C-RLA-Mel...1.2007.jpg]


Gerçek Adı: Robert William "Bob" Howard
Doğum Tarihi: 29 Ocak 1963

...

WWF/E Öncesi (1987-1994)

Holly, Stan Fraize, Eddie Sullivan, Marcelle Pringle ve Rip Tyler tarafından eğitildi ve debutunu 1987'de World Wrestling Organization'da yaptı. Ron Starr ile birlikte WWO Tag Team kemerlerini kazandı. Burada "Superstar" Bob Howard adıyla güreşiyordu ve genelde Robert Gibson ile takım oluyordu.

Buradan sonra Memphis'te ve NWA'de güreşti Holly. Orta seviye başarılar kazandı ve Smoky Mountain Wrestling'e gitti 1992'nin başlarında. Burada ise "Hollywood" Bob Howard olarak güreşti.

World Wrestling Federation / Entertainment

İlk Yılları (1994-1999)




Holly 1991'de WWF ile çalışmaya başladı ve bir jobber oldu. Yerleri sabit olan, karakterleri oturmuş superstarlara maçlar kaybediyordu. Holly WWF'e 11 Ocak 1994'te geri döndü. Bir NASCAR sürücüsü iken güreşçi olmaya karar veren bir karakteri canlandırıyordu. Thurman "Sparky" Plugg adını kullanıyordu. Daha sonra da Bob "Spark Plug" Holly adını aldı. 

[Resim: 200px-Bob_Holly_in_1996.jpg]Royal Rumble 1995'te Holly ve 1-2-3 Kid, Bam Bam Bigelow ve Tatanka'yı WWF Tag Team kemerleri için yapılan turnuvanın finalinde yendiler. Kemer reignleri sadece bir gün sürdü. Sonraki gün WWF Monday Night RAW'da Holly ve 1-2-3 Kid kemerleri The Smoking Guns'a kaybettiler.

7 Mayıs 1995'te yayınlanan WWF Action Zone'da, Holly WWF Intercontinental şampiyonu Jeff Jarrett'ı bir kemer maçında yeniyordu ama Jarrett ayağını iplere koymuştu ve tuş illegaldi. Kemer bu sebeple boşa çıkarıldı. Bu şovun devamında Jarrett Holly'yi rövanşta yendi ve kemerini geri kazandı. Holly'nin kazandığı bu kemer kayıtlara geçmedi. 

Şubat 1998'de Holly ve Bart Gunn Jim Cornette ile birlikte Jeff Jarrett'ın National Wrestling Allianca stable'ına katıldılar. Holly "Bombastic Bob" adını aldı ve Gunn ise "Bodacious Bart" olarak değiştirdi adını. İkili The New Midnight Express olarak tanınmaya başladılar. TNME NWA takım kemerleri için yapılan maçta The Headbangers'ı yendi ve kemerleri kazandılar tarih ise 30 Mayıs 1998'i gösteriyordu.

Kemerleri 14 Ağustos 1998'e kadar tuttular ve The Border Patrol'a kaybettiler. The New Age Outlaws ile World Tag Team kemerleri için King of the Ring PPV'unda karşılaştılar ama başarısız oldular. 1998 Kasımında Al Snow, Bob Holly ve Scorpio J.O.B Squad'ı kurdular. J.O.B Squad'ın kurulduğu ayda yapılan bir RAW'da Mankind'a Ken Shamrockve The Big Boss Man'i yenmesi için yardım ettiler. 

Şubat 1999'da Scorpio ve Blue Meanie WWF tarafından kovuldular. J.O.B Squad'ın geriye sadece iki üyesi kalmıştı. Snow ise kafayı yemiş bir şekilde kendini dövmeye başlamıştı. Holly gelip onun kendine zarar vermesini engellemişti. Bu aydan sonra St. Valentine's Day Massacre: In Your House'da Bob Holly veya yeni adıyla Hardcore Holly Al Snow'u yendi ve WWF Hardcore kemerini kazandı bu da J.O.B Squad'ın sonu oldu. 

The Holly Cousins (1999–2001)

1999'da Holly WWF'in yeni Hardcore Champion'ı olmak için yarışa katılmıştı. Bu kemeri toplamda altı defa kazandı ve kendini Hardcore Holly olarak tanıtıyordu. Ekranlardaki kuzeni Crash Holly ile takım oldular ve WWF Tag Team kemerlerini kazandılar. 2000'de Hardcore Holly Chyna'ya meydan okudu Intercontinental Championship için. Maçı kaybetti çünkü Chris Jericho karıştı maça. Chyna ve Jericho'nun olduğu bir Triple Threat matchten de yenik ayrıldı 2000 Royal Rumble'da. Holly omzunu sakatlayınca birkaç ay ringlerden uzak kaldı ve bu omuz sakatlığı Kurt Angle ile yaşadığı bir maçta gerçekleşti. Geri dönüşünden sonra 2000'in sonlarında Molly Holly yeni kuzen olarak takıma katıldı.

SmackDown! (2002–2006)

[Resim: 200px-Bob_Holly_in_Kitchener%2C_Ontario%2C_Canada.jpg]2002'de Holly Smackdown'ın bir üyesi oldu ve Randy Orton ile kısa bir feud yaşadı. Aynı yılda Brock Lesnar ile yaptığı bir maçta boynundan büyük hasar aldı Powerbomb sırasında. 13 ay boyunca ringlerden uzak kaldı. 2003 Ekim ayında Holly Ohio Valley Wrestling'e yollandı tekrar güreşe ısınması için. Holly Survivor Series PPV'unda geri döndü rövanş için. Lesnar'a meydan okudu WWE Championship için ama Royal Rumble'da yapılan maçta kemeri kazanamadı.


2004'te ve 2005'in ilk zamanlarında Billy Gunn, daha sonra Charlie Haas ile kısa süreli takımlar kurdu ve WWE Tag Team kemerleri için maçlara çıktı ama iki partneriyle de başarısız oldu. JBL ile WWE Championship maçına çıktı ama onu da kazanamadı. 2005'in ortasında Holly United States Championship için Orlando Jordan ile feuda girdi. İki kez kaybettikten sonra sonunda Jordan'ı yendi fakat bu bir non-title match'ti ve DQ ile bitmişti.

Holly daha sonra Mr. Kennedy ile bir çekişme yaşadı. No Mercy'de Kennedy Holly'yi Green Bay Plunge'ın ardından tuş etti. Holly sonralarda yine sakatlıklar yaşamaya başladı. Sağ koluna hasar aldı. Bu sakatlık kariyerini tehdit ediyordu ama tedaviler sonuç verdi ve Holly güreşe devam etti.






ECW (2006–2007)

Holly bir sürprize imza attı ve WWE'nin ECW house show'unda geri döndü. Tarih 21 Ağustos 2006 idi. Balls Mahoney'i yendi Holly. ECW'da televizyon debutunu sonraki gece yaptı ve Paul Heyman ile karşılıklı bir promo kesti sonrasında da RVD ve Danny Doring'e saldırdı bir maç sırasında. Holly bir heel olarak Heyman'ın yandaşlarına katıldı ve RVD ve diğerleri ile feuda girdi.
[Resim: 220px-Superplex_%28Professional_wrestlin...que%29.jpg]
26 Eylül 2006'da Holly'nin sırtına 24 dikiş atıldı çünkü bir Extreme Rules maçında RVD ile karşılaşmıştı ve büyük hasar almıştı. Holly'nin sakatlığı maç sırasında patlak vermişti ama güreşmeye devam etti. En sonunda tuş oldu ve o zorlu anlar sona erdi. Maçtan sonra anca yardım alarak yürüye bildi. Fanlardan ayakta alkışlar gelmişti Holly'ye. Holly heel olmasına rağmen daha sonraki haftalar cheer almaya başladı bu maç yüzünden. Sonunda bir face karakter oldu ve Paul Heyman'ın diğer bir yancısı Test ile feuda girdi.


Holly'nin bu face dönemi pek uzun sürmedi çünkü RVD ile takım oldukları bir maçta ona ihanet ederek tekrar heel turn yaptı. Daha sonraki günlerde Sabu locker room'da bilinçsiz davranışlar sergilerken bulununca December to Dismember'da yapılan Elimination Chamber maçına Holly katıldı Rob Van Dam ile birlikte. İkinci elenen isim oldu Holly ve Test tarafından Running Big Boot ile elendi. Daha sonra CM Punk ile feuda girdi ve Holly o anlarda bir tweener'dı.


Holly dayanıklılığını CM Punk'ın Anaconda Vise'ından kurtularak gösterdi. Holly daha sonra Punk'a ilk yenilgisini tattırdı. Punk yarım yıl yenilgisiz bir güreşçiydi. Bu sıralarda Test, Holly'nin yerine ECW World Champion Bobby Lashley ile karşılaşmak için hak kazandı. Holly ise bunu kendine yediremedi ve Test veya Lashley ile karşılaşmak istedi. Royal Rumble'da Great Khali tarafından elendi. Yakın zamanda Lashley'in kemeri için contender oldu ama yenildi.

3 Nisan 2007'de Snitsky'ye yenildi ve maçtan sonra Snitsky Holly'nin kolunu steel steps'in iki parçası arasında sıkıştırdı ve bu kırık bir kol ile sonuçlandı. Tabi bu senaryo icabıydı. Beş ay ringlerden uzak kaldı Holly.

Cody Rhodes ile Birlik (2007-2009)

Holly tekrar Smackdown'a Draft edildi 17 Haziran 2007'deki ECW şovunda. Supplemental Draft'in bir parçasıydı. Buna rağmen RAW'un bir üyesi olarak 24 Eylül 2007'de geri döndü ve Cody Rhodes'u yendi. Sonraki hafta bir kez daha yendi Cody'yi Holly ve saygı temalı bir feud başladı. 22 Ekim'de yapılan RAW'da Holly çıktığı maçtan sonra Shelton Benjamin ve Charlie Haas tarafından saldırıya uğrarken Cody Rhodes tarafından kurtarıldı.

29 Ekim'deki RAW'da Holly ve Rhodes bir takım maçı kazandılar Benjamin ve Haas'a karşı. World Tag Team kemerleri için bir fırsat kazandılar Paul London ve Brian Kendrick ile The Highlanders'ı yenerek. Holly ve Rhodes kemer maçını kaybetti Lance Cade ve Trevor Murdoch'a karşı.

10 Aralık 2007'de RAW'un 15. yıldönümünün kutlandığı bölümde Holly ve Rhodes Cade ve Murdoch'ı World Tag Team kemerleri için yapılan maçta yendiler. Holly ve Rhodes ilk kemer koruma maçlarında Cade ve Murdoch'ı tekrar yendiler. Kemerleri Carlito & Santino Marella ve Paul London & Brian Kendrick takımlarına karşı da korudular. Night of Champions'ta ise Rhodes bir heel turn gerçekleştirip Ted DiBiase'nin aleyhine olan handicap match'i Holly'nin aleyhine bir hale getirdi. Ted ve Cody bu maçta kemerleri kazandılar.

Bu Holly'nin WWE'deki son maçıydı malesef. 16 Ocak 2009'da Holly'nin kontratı feshedildi ve 15 yıllık bir WWE güreşçisi şirketten emekli oldu.

Bağımsız Federasyonlar (2009-Günümüz)

Mayıs 2009'da Holly İngiltere'ye gitti ve Varsity Pro Wrestling'de güreşti. 26 Mayıs'ta Holly  The UK Kid'i TLC maçında yendi ama yine sakatlandı. Holly daha sonra National Wrestling Superstars'ta Danny Demento, Sal Sincere ve DJ Hyde ile güreşti. 19 Mart 2013'te Holly kel ve yeni bir dövme ile TNA debutunu yaptı ve James Storm & Magnus ile takım oldu. Aces & Eights'i (D.O.C , Wes Brisco ve Knux) mağlup ettiler. Bu tek gecelik bir dönüştü ve Holly'nin şimdilik güreş dünyasında son görünüşü.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder