11 Eylül 2013 Çarşamba

Dory Funk Jr.

[Resim: funk-doryjr03.jpg]

Gerçek Adı: Dorrance Earnest "Dory" Funk, Jr.
Doğum Tarihi: 3 Şubat 1941

...

National Wrestling Alliance

Dory Funk Jr. NWA World Heavyweight kemerini Gene Kiniski'den 11 Şubat 1969'da kazandı ve dört buçuk yıl boyunca şampiyonluk ünvanını taşıdı. Funk 24 Mayıs 1973'te kemerini kaybetti. Dory kemeri Harley Race karşısında kaybetti. Normalde Jack Brisco ile karşılaşacaktı. Ama daha sonradan kemeri Harley Race'e kaybetmesine karar verildi yönetim tarafından. NWA'de düzenli şekilde boy gösterdi 1970 ve 1980'ler boyunca. 1984 Aralık ayında kardeşi Terry ile birlikte Bruiser Brody ve Stan Hansen ile takım maçlarına çıkmaya başladılar.

1986 Ocak ayında Dory, "Hoss" lakabını aldı ve WWF debutunu kardeşi Terry ile birlikte gerçekleştirdi. WM 2'de Junkyard Dog ve Tito Santana'yı mağlup ettiler ama WM'dan kısa bir süre sonra Terry WWF'ten ayrıldı ama Dory hala kariyerine devam ediyordu burada. Jimmy Jack Funk ile takım oldu ve senaryo icabı kardeş oldular. 1996 Royal Rumble'da ilk büyük singles tecrübesini yaşamış oldu Funk Jr.

Sonraki Yıllar

Funk şu anda Funking Conservatory Professional Wrestling okulunun hocası ve kendisine göre profesyonel güreşin metodlarını öğretiyor. Dory'nin öğrencilerinin arasında Jeff Hardy, Matt Hardy, Lita, Christian, Kurt Angle, Mickie James, Edge, Ted DiBiase ve Test gibi isimler de vardı. Yerel güreşçiler olmalarına rağmen çok iyi güreşen Charles Chuck Eafrato ve Delirious da onun bünyesinden yetiştiler. 1 Mart 2008'de Fuck ve Nishimura Genichiro Tenryu ve Masanobu Fuchi'yi yendi. Bu da Funk'ın emeklilik maçı oldu.

16 Şubat 2009'da yapılan RAW'da Dory'nin kardeşi Terry ile birlikte 2009 Hall of Fame Class'ına alınacağı duyuruldu ve Dusty Rhodes tarafından takdim edildiler. 1 Nisan 2010'da TNA Today'in yeni bir bölümünde Dory Funk Jeremy Borash ile bir röportaj yaptı ve bu onu güreş dünyasında son görüşümüz oldu şu ana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder