12 Eylül 2013 Perşembe

The Miz

[Resim: 220px-The_Miz_2010_Tribute_to_the_Troops.jpg]


Tam Adı: Michael Gregory Mizanin
Doğum Tarihi: 8 Ekim 1980
Doğum Yeri: Cleveland, Ohio
Finisher: Skull Crushing Finale, Mizard of Oz, Figure Four Leg Lock, Reality Check

Eğitim Hayatı

Mizanin, liseyi Normandy Lisesi'nde okudu. Bu lisede basketbol takımının kaptanıydı. Yüzme, öğrenci yönetimi ve lise yıllığı konularında da faaliyet gösterdi. Mizanin, üniversiteyi Miami Üniversitesi'nde okudu. Miz mezun olduktan sonra televizyon hayatına girişti, ama sonunda güreşle tanıştı.

Güreş Kariyeri

Ultimate Pro Wrestling (2003)

Miz 2003'de debut yaptığı bu federasyonda Mat War's adlı turnuvada finale yükseldi fakat finalde kaybetti. Çok geçmeden WWE kendisini keşfetti ve Tough Enough macerası başladı.

World Wrestling Entertainment

Tough Enough ve Antremanlar (2004-2006)

Miz Tough Enough'daki zorlu süreçten sonra ikinci olup galibiyete uzanamasa da, WWE onunla kontrat imzaladı. Doğal olarak Deep South Wrestling'e yollandı. Mizanin daha sonra iki kez dark matchlarda eski Tough Enough kazananı Matt Cappottelli ile takım olarak güreşti. 1 Aralık 2005'te Mizanin Mike Knox'u yenerek DSW Heavyweight şampiyonu oldu. Matt Cappottelli ile 2005 yılının ortalarına kadar ortaklığını devam ettirdi. WWE DSW ile ilişkilerini kestiği sırada Cappottelli'nin beyninde tümöre rastlandı.

Miz OVW'ya transfer oldu. 18 Ocak 2006'da "Miz" adında debutunu yaptı ve "Miz TV" adlı bir TV Show sundu. 28 Ocak 2006'da OVW'da ilk maçına çıktı fakat Rene Dupree'ye count-out ile kaybetti.

8 Şubat 2006'da Miz ve Chris Cage OVW Southern Tag Team Championship'i kazandılar. Fakat Cage disiplinsiz hareketleri yüzünden WWE'den kovuldu. 19 Mart 2006'da Deuce Shade Miz'i yendi ve tag team kemerlerini kendi takımı olan The Untouchables'a kazandırdı. (Deuce'n Domino)

Debut (2006-2007)

7 Mart 2006'da WWE, The Miz ile ilgili bir video yayınladı. 21 Nisan 2006'da debutunu yapacakken senaryo gereği binaya girişi yasaklandı. Daha sonra Miz, "host" olarak 2 Haziran 2006'da debut yaptı. Ashley Massaro ile birkaç olay yaşadı.

Sonunda bir güreş maçına çıktı. 2006'nın eylül ayındaki Smackdown'da Tatanka'yı yendi. Önündeki iki aylık süreçte Funaki, Scotty 2 Hotty ve Matt Hardy gibi isimleri devirdi. Diva Search kazananı Layla El ile feud yaşadı. Kristal ile olan bir maçlarında Kristal'in kazanmasını sağladı. Boogeyman ile feuda giren Miz'in galibiyet serisinin sonunu Boogeyman getirdi. Armageddon'da Boogeyman Miz'i yendi.

Bir süre şovlarda gözükmeyen Miz bir Smackdown şovunda "Miz TV" ile geri döndü. Draftlerin yapılacağı RAW şovunda Snitsky ile karşılaştı. Snitsky kazanırsa ECW'ya, Miz kazanırsa Smackdown'a bir draft gerçekleşecekti. Maçı Snitsky kazandı fakat hakem sonradan kararını  değiştirerek maçı The Miz'in kazandığını açıkladı. Smackdown, Chris Masters'ı kazandı.

John Morrison ile Tag Team (2007-2009)

17 Haziran 2007'de The Miz ECW'ya draft oldu. "Miz TV Crashes ECW" sloganlı videolar yayınlandı. Miz 10 Temmuz'da debutunu Nunzio karşısında yaptı ve maçını kazandı.

Bundan sonra Miz'e "Chick Magnet" gimmick'i verildi. Balls Mahoney ile feuda girdi. Bu sırada Kelly Kelly Mahoney ile aşk yaşamaya başladı. Cyber Sunday'de CM Punk ile ECW Championship için maça çıktı fakat kazanamadı. 16 Kasım Smackdown şovunda John Morrison ile takım oldu ve Matt Hardy & MVP takımını yenerek Tag Team Champion oldular. Miz böylece WWE'deki ilk kemerini kazandı.

Miz ve Morrison kendilerine "The Dirt Sheet" adını verdiler. Videolar yayınlamaya başladılar ve bu videolarda bazı superstarları taklit ettiler. Önlerindeki birkaç ayda takım kemerlerini başarıyla savundular. Fakat Great American Bash'te, Zack Ryder & Curt Hawkins, Finlay & Hornswoggle ve Jesse & Festus takımlarıyla dörtlü bir maça çıktılar. Bu maçı Zack Ryder & Curt Hawkins kazandı ve Dirt Sheet kemerleri kaybetti.

Bu maçta Miz veya Morrison pin olmadı, Hawkins Jesse'yi tuş ederek maçı kazandırdı takımına. Dirt Sheet, Cryme Tyme ile feuda girdi. Cryme Tyme'ın TV Show'u "Word Up" ile Dirt Sheet'in TV Show'u "The Dirt Sheet"de iki takım birbirine laflar attı doğal olarak. Cyber Sunday'de Cryme Tyme'ı yendiler. 

Bir House Show'da Miz ve Morrison o zamanki World Tag Team şampiyonları olan Kofi Kingston ve CM Punk'ı yendiler ve kemerleri kazandılar. The Colons (Carlito & Primo) ile feuda girdiler. Wrestlemania 25'te kemerleri kaybettiler. Kofi Kingston The Miz'i John Morrison'un interference yapıp Kofi'ye saldırması üzerine yendi ve draft hakkını RAW'a kazandırdı. Miz RAW'a draft oldu. İkili el sıkışıp ayrılacakken Miz Morrison'a saldırdı ve takım mutsuz sonu yaşadı.

Şampiyonluk Reignleri (2009-2011)

Miz 27 Nisan'daki RAW şovunda John Cena'ya bir maç teklif etti. Fakat Cena sakattı. The Bash'e kadar çekiştiler ve The Bash'te John Cena Miz'i yendi. Miz 3 Ağustos'ta Cena'ya tekrar yenilince RAW ve Summerslam şovlarından uzaklaştırma aldı. Bir sonraki hafta yani 10 Ağustos'ta RAW'da yapılan bir kontrat maçını "The Calgary Kid" kazandı ve bu isim maskeli bir güreşçiydi. Maskesi çıktığında ise bu ismin Miz olduğu ortaya çıktı. Yeni gimmickini de bu maçtan sonra elde etti, kestiği promoda "Because I'm The Miz and I'm Awesome!" catchprise'ını kullandı.

17 Ağustos'taki RAW'da United States Championship için #1 Contender seçileceği maçta Evan Bourne'ü yeni giyimi ve yeni finisher'ı (Skull Crushing Finale) ile mağlup etti. Night of Champions, Breaking Point ve Hell in a Cell PPV'larında USC için maçlara çıktı ama hiçbirini kazanamadı. 5 Ekim RAW'da tekrar USC için maça çıktı ve bu kez Kofi Kingston'ı yenerek mutlu sona ulaştı, kemeri kazandı.

Bu onun WWE'deki ilk "singles" kemeriydi. Bragging Rights'da John Morrison ile Smackdown vs. RAW kapışmaları içindeki bir maçta karşılaştı ve kazandı. Survivor Series'te Miz'in takımı John Morrison'un takımı ile karşılaştı, yine Miz üstün çıkan taraf oldu. 

Miz, MVP ile çekişmeye girdi. Royal Rumble'da Miz ve MVP karşı karşıya geldi fakat Miz hile ile kazandı. Gecenin sonundaki Royal Rumble maçındaysa MVP Miz ile kapışırken Rope Clothesline ile hem kendisini hem de Miz'i eledi. Miz daha sonra Big Show ile Sho-Miz'i kurdu. ShoMiz 8 Şubat'taki RAW'da DX ve SES'i yenerek Tag Team kemerlerini kazandı. Böylece Miz "triple champion" oldu.

Miz NXT'den bir öğrenci edindi. Bu öğrenci Daniel Bryan'dı. Wrestlemania 26'da Sho-Miz Rock'n Rap'i (John Morrison & R-Truth) yendi. The Hart Dynasty ile ShoMiz 26 Nisan'daki RAW'da karşılaştılar ve The Hart Dynasty yeni takım şampiyonları oldu. Maçtan sonra Big Show ve Miz tartıştılar, Big Show Miz'e bir KO Punch indirdi ve ShoMiz denen takım ortadan kalkmış oldu.

Tyson Kidd ve Miz 10 Mayıs'taki RAW'da karşılaştılar. Kidd kazanırsa Miz The Hart Dynasty'den bir kişi seçip onunla United States Championship için maça çıkacaktı. Tyson Kidd maçı kazandı ve The Miz rakip olarak Bret Hart'ı seçti. Bret Hart 17 Mayıs RAW'da Miz'i yendi ve yeni United States Champion oldu. 

Miz, rookie'si Daniel Bryan ile kötü bir ilişki yaşıyordu ki Daniel Bryan gerçekten kötü bir galibiyet/mağlubiyet çetelesi çıkartmıştı. NXT'den ilk elenen isim Daniel Bryan oldu fakat bir sonraki hafta Miz'den öcünü aldı.

Miz NXT'nin ikinci sezonunda yeni bir rookie'ye sahip oldu. Bu rookie Alex Riley'di. 14 Haziran'da The Miz, R-Truth, John Morrison ve Zack Ryder USC için karşılaştılar ve Miz yine kazanarak bir kez daha United States Champion oldu. Fatal-4-Way PPV'unda R-Truth'a karşı kemerini başarıyla korudu.

18 Temmuz'da Money in the Bank PPV'unda The Miz Money in the Bank Briefcase'i kazandı. Böylece bir şampiyonluk kemeri taşırken aynı zamanda Money in the Bank'i kazanan ikinci isim olarak tarihe geçti. (İlk kişi Rob Van Dam) Miz sonraki haftalarda Sheamus karşısında çantayı kullanmak istedi fakat Sheamus'ın karşısına çıkmış olan rakipler tarafından her seferinde engellendi. 

Daniel Bryan Summerslam'deki Team WWE vs. Nexus maçında geri döndü ve Team WWE'de Miz'in yerine maça katıldı fakat Miz ona saldırdı. Night of Champions'ta The Miz Daniel Bryan ile USC için karşılaştı ve Daniel Bryan kemeri kazandı. The Miz sonraki ay John Cena'yı yenerek Bragging Rights'ta Team RAW'un kaptanı oldu fakat kaptanı olduğu takım maçı kazanamadı.

22 Kasım RAW'da Randy Orton WWE kemerini Wade Barrett'a karşı başarıyla korudu fakat maçtan sonra The Miz çantayı kullandı ve yeni WWE Şampiyonu oldu. Bu onun ilk ana kemer şampiyonluğuydu. Ayrıca Miz Tough Enough'tan gelip WWE Şampiyonu olan ilk isim olarak tarihe geçti. Jerry Lawler ile bir TLC maçına çıktı. Alex Riley ve Michael Cole'un yardımlarıyla maçı kazandı.

TLC'de yine Alex Riley'in yardımıyla Randy Orton'ı Tables Match'te yendi. 2011'in ilk RAW'unda Miz John Morrison'u Falls Count Anywhere maçında yenerek kemeri korudu tekrar. Royal Rumble PPV'unda Randy Orton'ı CM Punk'ın yardımıyla yendi. Elimination Chamber'da tekrar Lawler'ı yendi.

Elimination Chamber'dan sonraki RAW'da GM'nin isteği üzerine John Cena ile takım olarak Tag Team şampiyonları olan Heath Slater & Justin Gabriel karşısına çıktılar. The Miz ve Cena kemerleri kazandı fakat aynı anda rematch başladı. The Miz John Cena'ya sağlam bir kazık attı ve The Corre tekrar kemerleri bünyesine geçirdi. Bu tarihteki en kısa Tag Team şampiyonluğu oldu.

John Cena sonraki hafta RAW'da Alex Riley'i yendi ve Alex Riley kovuldu fakat The Miz onu şirkete geri almayı başardı. 3 Nisan 2011 Wrestlemania 27'de Main Event'de The Miz kemerini korumayı başardı. 1 Mayıs 2011 Extreme Rules'da John Cena ve John Morrison ile bir Steel Cage Match'te karşılaştı fakat John Cena'ya kemeri kaptırdı.

Sonraki RAW'da ve Over the Limit'te Miz Cena ile maçlara çıktı fakat hiçbirinde WWE Championship'i tekrar kazanamadı. 23 Mayıs 2011 RAW'da Alex Riley'i kovdu Miz fakat Riley'den sağlam bir dayak yedi. Alex Riley ile birkaç olay daha yaşadıktan sonra Capitol Punishment'da Alex Riley ve The Miz karşı karşıya geldi. Maçı Alex Riley kazandı.

Money in the Bank PPV'unda maçı kazanamadı Miz. Sonraki RAW'da WWE Championship için yapılan turnuvada finale kadar çıktı ancak maçı Rey Mysterio'ya kaybetti. Zaten aynı gece Rey Mysterio da kemeri John Cena'ya kaybetmişti. Summerslam'de The Miz, Alberto Del Rio ve R-Truth ile takım oldu. Rey Mysterio, Kofi Kingston ve John Morrison'a kaybettiler.

Awesome Truth (2011-2012)

22 Ağustos 2011 RAW'da Miz ve R-Truth Santino Marella'ya saldırdılar. Sonrasında bir promo kestiler ve kendilerine "Awesome Truth" adını verdiler. 29 Ağustos 2011 RAW'da R-Truth ve The Miz CM Punk'a saldırdılar. Night of Champions'ta Kofi Kingston ve Evan Bourne'a karşı Tag Team kemerleri için maça çıktılar fakat kazanamadılar.

Fakat aynı gece Triple H vs. CM Punk maçına karıştılar. 19 Eylül 2011'de Triple H tarafından kovuldular. Hell in a Cell 2011'de gizlice arenaya girdiler ve Main Event'teki kafes maçına karıştılar. Yaka paça binadan atıldılar. The Miz ve R-Truth daha sonra John Laurinaitis tarafından geri alındılar. Vengeance PPV'unda Awesome Truth rakipleri olan CM Punk ve Triple H'i yendiler. Kevin Nash'in de büyük payı vardı bunda. Aynı gece Main Event'da Alberto Del Rio vs. John Cena maçına da karıştılar.

Survivor Series'de Awesome Truth karşısında The Rock ve John Cena'yı buldu. The Rock ve John Cena maçı kazandılar fakat The Rock maçtan sonra Cena'ya bir Rock Bottom hediye etti. 21 Kasım RAW'da Cena ve Awesome Truth kavga etti. Derken Miz rampada R-Truth'a bir Skull Crushing Finale yaptı ve takımı dağıttı. 

28 Kasım RAW'da John Morrison'ın karşısına çıkan Miz rakibini Falls Count Anywhere maçında yendi. 5 Aralık'ta Miz Randy Orton'ı yenerek TLC PPV'unda yapılacak olan üçlü WWE Şampiyonluk maçına katılmaya hak kazandı fakat bu maçta başarısız oldu. 26 Aralık 2011'de R-Truth dönüşünü gerçekleştirdi ve Miz'e saldırdı. Daha sonraki hafta R-Truth tekrar Miz'e saldırdı fakat bu sefer Sheamus ile maçının ortasında yaptı bunu.

9 Ocak 2012'de bu kez R-Truth'a saldıran Miz'di. The Miz bir Over the Top Rope Challenge'da R-Truth, Sheamus ve Wade Barrett'ı yendi. Sonraki RAW'da R-Truth Miz'i yendi ve Miz böylece Royal Rumble'a birinci sıradan girdi. Miz birinci sıradan girmesine rağmen 45 dakikanın üstünde ringde kaldı fakat Big Show onu eledi.

Elimination Chamber'da CM Punk tarafından elendi Miz WWE Championship maçında. Wrestlemania 28'de John Laurinaitis'in takımına girmeye hak kazandı. 12 kişilik tag team maçını Zack Ryder'ı tuş ederek takımına kazandıran Miz sonunda 2011'den itibaren başlayan 20 maçlık yenilgi serisine son verdi. Sonraki RAW'da Zack Ryder'ı tekrar yenen Miz tekli maçlarda da yenilgi serisini bitirmiş oldu.

Extreme Rules Pre-Show'unda Miz Santino Marella'ya kaybetti. Bu PPV'dan sonra Beat the Clock Challenge'a katıldı fakat kazanamadı. Over the Limit Pre-Show'unda gerçekleşen yirmi kişilik Battle Royal'da son ikiye kaldı fakat Christian kendisini eleyince mid-card kemerlerden birine aday olma şansını kaçırdı. Ana şovda da Brodus Clay kendisini yendi.

Intercontinental Champion ve Sonrası

The Miz iki aylık bir film çekimi sürecinden sonra Money in the Bank PPV'unda geri döndü ve RAW MitB maçına katıldı. Maçı John Cena kazandı. 23 Temmuz 2012'de yapılan RAW'un 1000. bölümünde The Miz Christian'ı yenerek Intercontinental Champion oldu ve WWE tarihinde Triple Crown yapan 25. superstar olarak tarihe geçti. Summerslam'de Rey Mysterio'yu, Night of Champions'ta Sin Cara, Cody Rhodes ve Rey Mysterio'yu yenerek kemerini korudu.

Eylül ayında MizTV tekrar geri geldi. 17 Ekim'de Miz kemerini Kofi Kingston'a kaybetti. Miz iki kez rövanş maçına çıktı ama ikisinde de Kofi üstün gelen taraf oldu. Miz Kofi Kingston ile el sıkışarak face turn sinyalleri vermeye başladı. Miz'in face turn'ü Mick Foley'in Survivor Series takımına girince iyice kesinleşti. 18 Kasım'da yapılan Survivor Series'teki maçta Wade Barrett'ı eledi fakat Alberto Del Rio tarafından elendi.

Bazı otoriteler Miz'in hala tam bir face olamadığını, bazı otoriteler ise tam bir babyface olduğunu düşünüyordu. TLC'de MizTV'nin konukları 3MB idi. 3MB Meksikalı spikerlere saldırınca Alberto Del Rio, The Miz ve Brooklyn Brawler onları altılı bir takım maçında yendi. Sonraki RAW'da Miz, Alberto Del Rio ve Tommy Dreamer ile takım olarak 3MB'yi tekrar yendi.

The Miz daha sonra United States Champion Antonio Cesaro ile feuda girdi. MizTV'ye Ric Flair'ı konuk etti. Antonio Cesaro onları bölünce Miz ona saldırdı ve Figure Four Leg Lock ile Antonio Cesaro'ya acı çektirdi aynı zamanda bünyesine yeni bir finisher kazandırdı. Royal Rumble Pre-Show'unda Cesaro ile USC için karşılaştı ama başarısız oldu. Royal Rumble'da 28. sıradan gelse de Ryback onu eledi.

Raw Roulette'de Antonio Cesaro vs. Randy Orton maçının türü Special Guest Referee çıkınca hakem Miz oldu ve maçı Randy'nin kazanmasını sağladı. Antonio Cesaro sonraki hafta Miz'in omzunu sakatladı. The Miz Elimination Chamber'da Cesaro ile bir maça çıktı fakat onun hayalarına yanlışlıkla vurunca maçı kaybetti. Sonraki RAW'da No DQ bir maçta Cesaro onu yendi. Miz aynı hafta Smackdown'da Cesaro ile yine bir maça çıktı fakat yine yenildi.

11 Mart 2013'te Miz ve Jericho Wade Barrett'ın IHC kemeri için #1 Contender olmaya çalıştılar. Maça Wade Barrett karışınca maç No Contest bitti. Sonraki hafta Triple Threat bir maça çıktılar ve kemer ortadaydı. Miz Barrett'a tuş olunca Wade kemerini korudu. Miz sonraki hafta Wade'i yendi ve tekrar kemer için maça çıkma hakkı kazandı. Miz Wrestlemania 29 Pre-Show'unda Wade'i yenip kemeri kazandı fakat hemen bir gün sonraki RAW şovunda kemer tekrar Wade'e geçti.

The Miz bundan sonra bir ay boyu film çekimlerinde bulundu. Bir ay geçtikten sonra return yaptı ve 5 Mayıs 2013'te Heath Slater'ı yendi. Şu anda ise Fandango ile bir feud sürdürmekte kendisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder