12 Eylül 2013 Perşembe

Steve Blackman

[Resim: steve-blackman.jpg]


Tam Adı: Steve Blackman
Doğum Tarihi: 28 Eylül 1963
Doğum Yeri: Annville, Pennsylvania

İlk Yıllar ve Hastalık (1986-1989)

Steve Blackman profesyonel güreş kariyerine başlamadan önce bir vücut geliştiricisiydi. 1986'da Connecticut'ta güreşle tanıştı. Tony Altamore'un güreş okulunda eğitim gördü. Calgary'de Stu Hart'ın Stampede Wrestling federasyonunda çalıştı. 1988'de WWF ile kontrat imzalamayı kabul etti ama 1989'da Güney Afrika'da güreşirken sıtmaya yakalandı ve iki yıl boyu yatalak olarak yaşadı. İki yıl boyunca sıtmayla savaştı ve onu yendi. Fakat bu süreç içinde kaslarının birçoğunu kaybetti. Dört yıl boyunca kondisyonunu geri kazanmak için fiziksel bir terapi gördü. Yeni bir WWF denemesi için arkadaşları Brian Pillman ve Owen Hart'tan ricada bulundu.

World Wrestling Federation

Debut (1997)

Blackman WWF Debut'unu 3 Kasım 1997'deki RAW is War şovunda gerçekleştirdi. Vader'ı Hart Foundation'un saldırısından kurtardı. Blackman bir martial arts gimmick'ine sahipti. "The Lethal Weapon" Steve Blackman olarak yer aldı WWF'te. İlk PPV'u Survivor Series 1997'de Team USA'in dördüncü üyesi oldu ama maçta ilk elenen isim oldu. Maçı Team Canada kazandı. Sonraki PPV'u olan Royal Rumble 1998'de 30 kişilik Royal Rumble maçına katıldı. Onuncu sıradan giriş yaptı ama Kurrgan onu eledi.

Ken Shamrock ile Bir Storyline (1998-1999)

Blackman 1998 yılının başlarında Nation of Domination ile feuda girdi. The Rock ve Faarooq'u yenerek büyük iki başarıya imza attı. Ken Shamrock ile takım oldu. Takımlarına eski Nation of Domination üyesi Faarooq'u da alarak Unforgiven: In Your House'da The Rock, D-Lo Brown ve Mark Henry'yi yendiler. Blackman ve Shamrock King of the Ring 1998'e katıldılar. Herhangi bir turda karşılaşmadılar çünkü Blackman Marc Mero'ya yenildi, Shamrock turnuvayı kazandı. Blackman bu sırada ringe eskrima çubukları ile geliyordu. Shane McMahon'ın etkisinde kalan Blackman bir süre sonra heel turn geçirdi.

WWF Brawl for All turnuvasında Marc Mero ile karşılaştı, onu yendi ama sakatlığı nedeniyle turnuvadan çıkarılınca Marc Mero ikinci tura yükseldi. Blackman dönüşünden sonra Shamrock ile feuda girdi. WWF Intercontinental Title için yapılan turnuvanın ilk turunda Shamrock ve Blackman karşı karşıya geldi. Shamrock maçı kazandı. WWF Capital Carnage'da Blackman Shamrock ile WWF Intercontinental Title için maça çıktı ama kaybetti. Heel olduğu sürelerde dövüş aletlerinin bulunduğu bir çantayla ringe geliyordu. Summerslam 1999'da tekrar karşılaştılar ve maçı Shamrock kazandı, feud da böyle sona erdi. 

Çeşitli Storylinelar (1999-2000)

Summerslam'den sonraki Smackdown'da Blackman Shamrock'ın Val Venis ile yaptığı maça karıştı. Ama Shamrock'tan sağlam bir dayak yedi. Blackman daha sonralarda Val Venis ile feuda girdi. Henry ile WWF European Championship için çıktıkları maçta Val Venis Blackman'e kendo stick ile saldırdı. Unforgiven 1999'da Venis Blackman'i yendi. Blackman Al Snow ile takım oldu. Head Cheese adını aldılar ve Blackman bir peynir şapkası giymeye başladı. Head Cheese WWF World Tag Team kemerlerini kazanmak için New Age Outlaws ile maça çıktı ama maç no contest olarak sona erdi. Head Cheese Wrestlemania 2000'de Test ve Albert'e kaybetti.

Hardcore Division (2000-2002)

Head Cheese dağıldıktan sonra Blackman WWF'in Hardcore Division'una geçti. O zamanlar 24/7 maç türü geçerliydi ve bu maçta günün 24 saati, haftanın 7 günü şampiyon Crash Holly ile hakem getirmek şartıyla maça çıkılabiliyordu. Steve Blackman hand-to-hand güreş stilinde çok iyiydi ve Crash Holly'den kemeri aldıktan sonra bu güreş stilini kullanarak kemerini birçok kez rahatça savundu. Ama Shane McMahon, Edge, Christian ve Test gibi isimlerin müdahalesiyle kemeri kazandı. Blackman ve McMahon bir rövanş maçına çıktılar. Blackman maçı kazandı. Ama 2000'in sonlarına doğru kemeri Raven'a kaybetti.

2001'in başlarında Blackman Grandmaster Sexay ile yeni bir takım kurdu. Blackman yine sert suratını bozmuyordu. Sexay maçlardan sonra Blackman'i dans ettirmek için uğraşsa da pek başarılı olamıyordu. Sexay WWF ile yollarını ayırınca Blackman yine tek kaldı ve yine bir sakatlık yaşadı. 2002'nin Ekim ayında Blackman'in kontratı sona erdi ve WWE onunla kontrat yenilemeyi kabul etmedi. 

WWF Sonrası (2002-Günümüz)

Blackman 2003'ün ortalarında Blackman MMA adı altında savunma sporlarını öğreten bir okul açtı. Ken Shamrock ile çalıştı ve 2010 yılına kadar çeşitli MMA event'ları düzenledi. Blackman RAW'un 15. yılı nedeniyle yapılan Battle Royal'a katıldı ama Flash Funk onu eledi. 29 Mart 2013'te JBL & Cole Show'da gözüktü. JBL ve Teddy Long'u taklit ederek izleyicileri eğlendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder