12 Eylül 2013 Perşembe

Crash Holly


[Resim: 220px-Crashfansign.JPG]

Gerçek Adı: Michael John "Mike" Lockwood
Doğum Tarihi: 25 Ağustos 1971
Ölüm Tarihi: 6 Kasım 2003 (32 yaşında)

...

WWE Öncesi

Lockwood 1989'da Bay Area Wrestling'de Johnny Pearson adı ile debut yaptı ve bu şirkette 1994'e kadar güreşti. Beş kez omzu çıktı, bu şirkette bulunduğu beş yılın on sekiz ayını iyileşme süreçlerine harcadı. Sonrasında bağımsız bir güreş federasyonunda "İrlandalı" Erin O'Grady olarak yer aldı. 1996'da All Pro Wrestling'e geçti. Yine Erin O'Grady adını kullandı ama bu sefer lakabı "The Leprechaun" idi. Burada Vic Grimes ile birkaç maça çıktı.

Bir süre sonra ECW güreşçisi Peter Senerchia (Tazz), O'Grady ve Michael Modest arasında yapılan bir maçı izledikten sonra O'Grady'ye ECW'da güreşmesi için bir iş teklifi yaptı. O'Grady TV'de yayınlanmayan dört maç kaybetti. Bunlara November to Remember'daki dark match de dahildi.

O'Grady ve Vic Grimes 20 Ocak 1998'da bu sefer WWF denemelerinde karşı karşıya geldiler ve ikisi de kontratı kaptı. Power Pro Wrestling'e gönderildiler gelişmeleri için. Burada PPW Tag Team kemerlerini kazandılar. Bunun dışında O'Grady PPW Young Guns kemerinin sahibi oldu.

WWF'in genç yeteneklerden sorumlu görevlisi Bruce Prichard Lockwood'u Meksika'ya gönderdi çünkü onun WWF'in lucha libre şovu olan WWF Super Astros'a göre güreş stilini geliştirmesini istiyordu. Lockwood, The Green Ghost adıyla maskeli bir güreşçi olarak üç ay boyunca Monterrey'de güreşti.

World Wrestling Federation / Entertainment

[Resim: 220px-Crash_Holly_1999_WWF_Smackdown_%28WWE%29.jpg]Holly Cousins ve Hardcore Champion (1999–2001)

Lockwood Crash Holly adıyla Bob "Hardcore" Holly'nin kuzeni olarak 16 Ağustos 1999'da RAW is War'da debut yaptı. Bu ikili The Holly Cousins olarak bilinmeye başlandılar. İlişkileri bir kez gergin bir hal aldı. Hardcore Holly, Crash Holly'yi sık sık tehdit etti. "Super Heavyweights" gimmickini aldıklarında ise Crash bir tartı taşımaya başladı yanında maçlardan önce.

Crash Holly PPV debutunu ise Ağustos ayında yapılan Summerslam'de gerçekleştirdi. Holly Cousins bu şovda bir Tag Team Turmoil maçında güreştiler fakat Acolytes Protection Agency (Farooq & Bradshaw) kazandı bu maçı.

17 Ekim'deki No Mercy'de Holly Cousins New Age Outlaws'ı DQ ile yendi. Sonraki gece RAW is War'da Rock 'n' Sock Connection'u yendiler ve bu maç WWF Tag Team kemerleri içindi. Holly Cousins kemerleri 4 Kasım'daki Smackdown'a kadar taşıdılar ve Mankind'ın yeni partneri Al Snow ile oluşturduğu takıma kaybettiler.

2000 yılının başlarında Crash Holly Hardcore Division'a geçti. 24 Şubat'taki Smackdown'da Test'i yendi ve 22 Hardcore Championship reign'inin ilkine imza attı. Crash Holly bu kemerin yirmi dört saat, bir haftanın yedi günü savunulması gerektiğine karar verdi. Bu, 24/7 kuralı olarak bilindi ve bu, söz konusu kemerin her yerde, her zaman savunulabileceği anlamına geliyordu. Tek yapılması gereken bir hakem getirip rakibinizi tuş etmekti. Holly sık sık diğer güreşçiler tarafından akıl almaz yerlerde saldırıya uğradı. Bir havaalanında, barda, sirkte ve otel odasında. Sık sık tuş olmasına rağmen kemeri anında geri alıyordu Holly genelde.



[Resim: 220px-Crash_Holly_WWF_-_King_of_the_Ring_2000.jpg]

En bilindik taktiği bir güreşçi tarafından yerle bir edilen rakibini tuş etmekti. Sonrasında hemen backstage'e, potansiyel adaylardan uzak bir yere kaçardı. Bu hareketleri birçok kişi tarafından sevilmesini ve "Houdini of Hardcore" gimmickini almasını sağladı. Kemerini genelde güreşçi olmayan kişilere karşı korudu. Bunları hakemler ve road agentlar olarak sayabiliriz. Örnek verecek olursak Gerald Brisco ve Pat Patterson söylenebilir.

Holly, The Mean Street Posse (Pete Gas, Rodney ve Joey Abs) ile uzun süreli bir feud yaşadı kemer üzerine. Her kaybettiğinde hemen kemerini geri kazanıyordu. Rebellion'da Crash Holly WWF European Title'ı kazandı William Regal'i yenerek ama iki gün sonra kemeri tekrar kaybetti. 2000'in sonlarına doğru Crash ve Hardcore kuzenlerine yeni biri eklendi senaryo icabı. Bu isim Molly Holly idi. 2001'de Holly Cousins The Dudley Boyz ile feud yaşadı. Feud'un seyrinde Molly Spike Dudley ile romantik bir ilişki yaşamaya başladı.

18 Mart 2001'de yapılan Heat'te Crash Holly Dean Malenko'yu yendi ve Light Heavyweight kemerini kazandı. Bir aydan fazla tuttu kemeri ve 29 Nisan'daki Heat şovunda debut yapan Jerry Lynn'e kaybetti. Mayıs 2001'de ise Crash ve Hardcore tamamen bir lower card takıma dönüştü.

Smackdown (2002-2003)

WWF yeni adı olarak WWE'yi kullanmaya ve RAW & Smackdown olarak iki brand'e ayrıldığında Crash Holly RAW'a gitmişti ve birkaç başarı kazanmıştı. Daha sonra Smackdown gemisine atladı 2 Eylül 2002'de Jeff Hardy ile yaptığı bir maç sırasında. Daha önce RAW GM'i Eric Bischoff RAW'dan bir güreşçinin Smackdown'a gideceğini açıklamıştı zaten.

İlk Smackdown maçına 5 Eylül'de çıktı ve The Hurricane'i yendi. Sonrasında Cruiserweight şampiyonu Jamie Noble ile feuda girdi. 3 Ekim'de Noble Holly'yi kemer için yapılan bir maçta yendi. 19 Aralık'taki Smackdown'da Holly ve Bill DeMott takım oldular ve Noble ve Nunzio'yu yendiler. Maçtan sonra DeMott Holly'ye saldırdı ve heel turn geçirdi. Sonraki Smackdown'da Holly ve DeMott karşılaştı ve DeMott kazandı.

Dört ay boyunca ringlere bile çıkmadı Holly. Sonunda 24 Nisan 2003'te Smackdown şovunda geri döndü. Matt Hary ve Shannon Moore'un Mattitude Followers stable'ına girdi. Crash, Moore'un çırağı gibi bir şeye dönüşünce Hardy onu "Moore-on" olarak anmaya başladı. Lockwood 30 Haziran 2003'te WWE'den kovuldu.

NWA-TNA ve Diğerleri (2003)

Lockwood NWA Total Non-Stop Action ile Temmuz 2003'te bir kontrat imzaladı ve Mad Mikey olarak 23 Temmuz'da debut yaptı. Elix Skipper ile bir open challenge'da mücadele etti ve maçı kaybetti. Mad Mikey birçok şeye sinirlenen bir karaktere sahipti ve promolarında bunlardan bahsediyordu. Dokuz PPV'da güreşti NWA-TNA'de ve bunların sonuncusu 1 Ekim'de yapılan PPV oldu.

Sonrasında Lockwood Pro Wrestling Iron'da güreşti bu federasyon Hayward, California'daydı. 2003'ün sonlarında Mad Mikey ve Rory Fox Quiten Lee ve The Human Time Bomb'u Heartland Wrestling Assocation'da güreşti. Bu, Lockwood'un son maçı oldu ve sonrasında vefat haberi geldi malesef.

Ölümü

Lockwood 6 Kasım 2003'te arkadaşı Steve Richards'ın evinde ölü bulundu. Yüzünün etrafı kusmukla doluydu. Yanında boş uyuşturucu kapsülleri ve alkol şişeleri bulundu. Ama ölüm sebebi intihar olarak açıklanmış. 32 yaşında, gencecikken hayatını kaybetmiş Lockwood.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder