11 Eylül 2013 Çarşamba

"Dr. Death" Steve Williams

[Resim: 200px-%22Dr._Death%22_Steve_Williams.jpg]


Gerçek Adı: Steven "Steve" Williams
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1960
Ölüm Tarihi: 29 Aralık 2009

...

İlk Yıllar (1982–1988)

William PW için Bill Watts ve Buddy Landel tarafından eğitildi ve Watts'ın Mid-South Wrestling federasyonunda 1982 yılında güreşe başladı. 1985'te Ted DiBiase ile bir takım kurdu ve Eddie Gilbert ve The Nightmare ile feud yaşadı. 1986'da Mid-South, Universal Wrestling Federation adını aldı ve Williams UWF Heavyweight kemerini aldı Big Bubba Rogers'tan. Jim Crockett Promotionları UWF'i 1987 sonlarında satın aldığında NWA'de push alan ender UWF güreşçilerinden oldu.

Terry Gordy ve Mike Rotunda ile Takım (1988–1994)

Williams Jimmy Garvin'in Kevin Sullivan'ın Varsity Club'ı ile savaşıyla ilgilenmeye başladı 1988'de. Jimmy ve Ron Garvin (Ron Simmons) ile takım oldu sık sık. Triple Cage "Tower of Doom" maçına çıktı The Great American Bash 1988'de. Williams aha sonra heel oldu ve Varsity Club'a katıldı 1988 sonlarında. O ve Sullivan NWA United States takım kemerlerini kazandılar Starrcade'de. Road Warriors ile feud yaşadılar. Sonraki zamanlarda Mike Rotunda ile NWA World Tag Team kemerlerini tekrr kazandılar.

Mayıs 1989'da Williams ve Rotunda kemerleri elden çıkardı ve Varsity Club dağıldı. Williams All Japan Pro Wrestling'e gitti ve Terry Gordy ile Miracle Violence Connection'u kurdu. WCW World Tag Team kemerlerini aldılar Steiner Brothers'tan. Sonraki hafta Williams ve Gordy NWA World Tag Team kemerlerini de kazandılar Dustin Rhodes ve Barry Windham'ı yenerek. Bu kemer zaferi NWA tarafından tanınmadı, reddedildi yani. Dört kemeri de ellerinde tuttular 1992 Eylül ayına kadar ve bu kemerleri Rhodes ile Windham'a kaybettiler.

Starrcade 1992'de Williams Rick Rude'u sakatlamak istedi Ron Simmons ile WCW World Title için maça çıkmak amacıyla ama diskalifiye ile kaybetti maçı. WCW'dan da kısa süre sonra ayrıldı.

On Yıl Boyu Yenilgisizlik (1987–1997)

1990'larda Williams en başarılı günlerini geçirmeye başladı. All Japan Pro Wrestling'de main eventer oldu ve Japon güreş tarihindeki en önemli güreşçilerden oldu. ABD'de bağımsız federasyonlarda da yer aldı zaman zaman. ECW'da çıktığı bir maçta bu süreç sona geldi. Axl Rotten'i 2 dakikada yendikten sonra ECW World Title için maça çıkmaya hak kazandı Williams ama Raven'a kaybetti. 1997'de tekrar geldi aynı yenilgi. Bu iki yenilgiyle 10 senelik yenilgisizlik sona erdi.

Sonraki Yıllar (1998–2004)

1998'de Williams WWF ile kontrat imzaladı ve Brawl for All'a katıldı. Pierre Carl Ouellet ile karşılaştı ilk turda. Sonrasında yarı finalde Bart Gunn ile karşılaştı ve dizinde yırtık oluştu. Gunn nakavt ile Williams'ı yendi ve Williams birkaç ay uzak kaldı güreşten. Geri dönüşünü yeni menajeri Jim Ross ile gerçekleştirdi 1999'da zaten yakın zamanda da ayrıldı. Ross ile geçirdiği aman boyunca diğer güreşçilere Suplex ile saldırılar gerçekleştiriyordu. 

1999'da Williams WCW'ya geçti tekrar ve Vampiro ile feud yaşadı. Feud'un sonrasında Jerrry Only ile güreşti 29 Kasım 1999'da WCW Monday Nitro'da yapılan bir Steel Cage maçında. All Japan Pro Wrestling'e döndü 2002'de ve WWE'de birkaç maça çıktı 2003 yılında. Lance Storm'a karşıydı bu maçlar. 2003 sonlarında Major League Wresting'e gitti. NWA Mid-Atlantic için de güreşti aynı zamanda.

14 Mart 2004'te Williams Belaruslu bir kickboxçu olan Alexey Ignashov ile güreşti MMA sporu kapsamında. K-1 federasyonundaydı bu maç ama 22 saniyede yenildi. Bu da onun bu şirketteki ilk ve son maçı oldu.

Kanser, Güreşe Geri Dönüş ve Emeklilik (2004–2009)

2004'te Williams boğaz kanserine yakalandı ama kanseri atlattı bir sonraki yıl. Smackdown house show'unda gözüktü 11 Mart 2006'da. OVW'ya gitti tekrar forma girmesi için. Jake Hager ile takım oldu. 30 Ağustos RAW house show'unda da bulundu aynı zamanda. Dört yıllık kansersizlikten dolayı mutluydu Steve Williams.

Sooner World Class Wrestling'de güreşti bir süre Williams aynı zamanda Southwest Airlines için de çalıştı. Mitsuharu Misawa'nın yani yakın bir arkadaşının ölümü gerçekleşti Haziran 2009'da. Williams da güreşten emekli olmaya karar verdi 27 yılın sonunda. Williams'ın Amerika'daki son maçı 15 Ağusos'ta Colorado Springs, Colorado'da Asylum Championship Wrestling'de gerçekleşti. Franco D'Angelo'yu ACW Heavyweight kemeri için yendi ve kemer boşa çıktı maçtan sonra doğal olarak. 

Güreş kariyerinin son maçına ise 25 Ekim'de Tokyo'da çıktı Williams.

Ölümü

Williams'ın daha önce atlattığı boğaz kanseri tekrar nüksetti ve Williams'ın sağlık durumu pek de iyiye gitmiyordu. K&S Wrestlefest Wrestling Convention onun son toplumsal etkinliği oldu. 12 Aralık 2009'u gösteriyordu tarihler. 30 Aralık 2009'da ise malesef Steve Williams St. Anthony Central Hospital'da, Denver'da vefat etti. 49 yaşındaydı henüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder