11 Eylül 2013 Çarşamba

Curtis Axel


[Resim: 220px-Joe_Hennig.jpg]
Gerçek Adı: Joseph "Joe" Curtis Hennig
Doğum Tarihi: 1 Ekim 1979

...


World League Wrestling (2007–2008)

Hennig profesyonel güreş debutunu 13 Temmuz 2007'de Waterloo, Iowa'da World League Wrestling'de gerçekleştirdi ve Ted DiBiase ile takım olup Dinn T. Moore ve Branden Tatum'u diskalifiye ile yendiler. Hennig daha sonra dokuz aylık bir yenilgisizlik serisi sürdürdü ama "Wild" Wade Chism'e yenildi daha sonra.

World Wrestling Entertainment (2007-Günümüz)

Florida Championship Wrestling (2007–2010)

31 Mart 2007'de Hennig annesiyle birlikte babası "Mr. Perfect" Curt Hennig'e Hall of Famer ünvanının verildiği törende bulundu dah asonra da 26 Ekim 2007'de Smackdown'da Steve Fender ile takım olup Jesse ve Festus'a yenildiler. Hennig WWE ile gelişimsel bir kontrat imzalayıp FCW'ya yollandı. 11 Eylül 2008'de Hennig ve Sebastian Slater Nic Nemeth ve Gavin Spears'ı Florida takım kemerleri için yendiler. 30 Ekim'de Hennig ve Slater kemerleri New Hard Foundation'a kaybetti.

20 Kasım'da Hennig Sheamus O'Shaunessy ile FCW Florida Heavyweight kemeri için karşılaştı ama double DQ oldu ve kemeri kazanamadı. Rövanş gerçekleşti ama Hennig yine DQ oldu. Hennig bir başka şans yakaladı kemeri kazanmak için 11 Aralık'ta ve bu bir Fatal Four Way maçıydı. Eric Escobar kemeri kazandı. Hennig 26 Şubat'ta Escobar'ı yendi ve FCW Florida Heavyweight kemerini kazandı. 5 Nisan 2009'da FCW Hennig'in ciddi bir sakatlık geçirdiğini duyurdu ve FCW Florida Heavyweight kemerini boşa çıkardı.

İyileştikten sonra Hennig return'ünü Haziran sonunda gerçekleştirdi. Brett DiBiase ile Fortunate Sons adında bir takım kurdular. 14 Ocak 2010'da Fortunate Sons Tag Team kemerlerini Dudebusters'ı yenerek kazandı. Fortunate Sons kemerleri Uso Brothers'a kaptırdı. 8 Nisan'da FCW televizyon yayınlarında Hennig DiBiase'yi kaybettikleri bir maçtan dolayı suçladı ve ikili bir maça çıktı ama double DQ oldu.

29 Nisan'daki FCW eventinde DiBiase Hennig ile karşılaştı ama dizini sakatladı ve feud sona erdi. 15 Temmuz'da Hennig Michael McGillicutty adını kullanıyordu ve Kaval ile takım olup Los Aviadores (Hunico ve Epico) takımından Tag Team kemerlerini aldılar. Sonraki gün 16 Temmuz'da kemerleri tekrar Los Aviadores kazandı.
[Resim: 220px-Michael_McGillicutty_2010_Tribute_...Troops.jpg]
NXT ve The Nexus (2010–2011)

 Hennig NXT'nin ikinci sezonuna katıldı Michael McGillicutty adını kullanmaya devam ederek ve Kofi Kingston onun eğitmeni oldu. NXT debutunu 8 Haziran bölümünde yaptı ama bir maça çıkmadı. Ring debutunu Kofi ile takım olup Mark Henry ve Lucky Cannon'ı yenerek yaptılar. 29 Haziran'Daki ilk oylamada McGillicutty üçüncü oldu Kaval ve Percy Watson'ın arkasında. 20 Temmuz NXT'de McGillycutty onu elenmekten kurtaran bir dokunulmazlık kazandı bir yarışmayı birinci tamamlayarak.

Sonraki NXT bölümünde ikinci oylama yapıldı ve ilk sıraya yükseldi. Altı zaferden sonra McGillicutty ilk yenilgisini The Miz'den aldı. 9 Ağustos'ta rookieler altı kişilik bir takım maçında bulundu RAW'da ve McGillycutty Husky Harris ve Alex Riley ile takım olup Lucy Cannon Kaval ve Percy Watson'ı yendiler. Sonraki gece NXT'de aynı maçta yenildiler. Bir sonraki oylamada McGillycutty ilk sırayı Kaval'A kaybetti ve ikinci sırada kaldı. 31 Ağustos'taki sezon finalinde Kaval NXT'yi kazanan isim oldu ve McGillycutty ikinci sırada kaldı. McGillycutty buna sinirlendi ve diğer rookieler ile birlikte Kaval'a saldırdılar bu da bir heel turn oldu.

Ekim 2010'da HiaC'de McGillyCutty ve Husky Harris John Cena vs. Wade Barrett maçına karıştılar ve Wade bu sayede Cena'yı tuş edip Nexus üyesi yaptı. McGillycutty ve Harris'ten yardım istemediğini açıkladı Barrett sonraki RAW'da onlar kendi istekleriyle gelmişler yani. Ama yine de Nexus'ın yeni üyeleri oldular sonralarda. Sonraki hafta McGillycutty ve Harris Cena vs. Miz maçına karıştılar ve Barrett onlara bir fırsat vereceğini açıkladı. McGillycutty ve Harris Cena ve Randy Orton'a yenildiler ama 25 Ekim'de Nexus üyesi olarak duyuruldular.
[Resim: 220px-Finalnexus.jpg]

Ocak 2011'de CM Punk Nexus liderliğini aldı ve üyeleri bir testten geçirmeye başladı McGillycutty bu testi aştı. Nexus üyesi olmaya devam etti Punk Harris ve Otunga'nın yanında. Sonraki ay Punk'ın WM 25'te Randy Orton ile karşılaşacağı duyuruldu ve bunun sonucunda her Nexus üyesi RTWM sürecinde Randy Orton ile karşılaştı. McGillycutty bu feud sırasında bir de Punt Kick yedi. McGillycutty bu sebepten dolayı TV'den uzak kaldı ve FCW'ya yollandı. 11 Nisan'da geri döndü ve diğer Nexus üyeleriyle birlikte Orton'ın bir WWEC maçı kazanmasını engellediler.




23 Mayıs RAW'da McGillycutty Otunga ile takım oldu ve Nexus üyeleri Punk ve Mason Ryan'ın yardımlarıyla Kane ve Big Show'dan kemerleri aldılar. Usos'a karşı kemerleri savundular. CM Punk kontratı bitip Nexus'tan ayrıldığında Otunga ve McGillycutty Santino ve Zack'e karşı kemerleri savundu ve üstlerinde Nexus'a dair herhangi bir şey yoktu yani Nexus bitmişti. Titantronlarından da silinmişti Nexus logosu. 22 Ağustos RAW'da bu ikili kemerleri Air Boom'a yani Kofi ve Evan'a kaybettiler. Jerry Lawler ile küçük bir feuddan sonra ikili ayrıldı.

NXT'ye Dönüş (2011–2013)

Otunga ile ayrıldıktan sonra 2011 ve 2013 yılları arası WWE Superstars ve NXT şovlarında güreşti. 20 Ekim Superstars'ta McGillycutty ve Drew McIntyre kemersiz bir maçta Air Boom'a yenildiler. 2011 sonlarında McGillycutty ve Alex Riley Superstars'da üç kez maça çıktılar ve Riley 2 McGillycutty bir galibiyet aldı. 23 Şubat 2012 Superstars'ta McGillycutty Riley'i yendi ve son televizyon maçı oldu NXT'ye geçip daha sonra Curtis Axel olarak return yapmadan önce.

McGillycutty NXT'ye Ocak 2012'de geri döndü NXT Redemption sezonunda ama rookie değildi. 2012 Şubat'ın sonlarında McGillycutty Tyson Kidd'in güreş mirası ile dalga geçti ve bir feud başlattı. Kidd'i yendi 29 Şubat'ta. McGillycutty Kidd'i deli etmeye devam etti ve onun gerçek bir "Hart" olmadığını iddia etti. Kidd bir rövanş istedi ve rövanş maçında 21 Mart'ta Kidd'e yenildi McGillycutty. 11 Nisan'Da üçüncü bir maça çıktılar ve Kidd yine kazandı. Johnny Curtis ile bir takım kurdu 2012'nin geri kalanında. NXT'nin 5. sezon finalinde Curtis ve McGillycutty Usos'a yenildi.

NXT Redemption bittikten sonra NXT, WWE'nin FCW ile yollarını ayırmasından sonra yeni gelişimsel federasyon haline dönüştü. McGillycutty NXT'de Tyson Kidd'e yenildi 20 Haziran'da burada. McGillycutty altı kişilik bir tag team maçında Kidd'i pinledi. İki hafta sonra Curtis ve McGillycutty Gold Rush turnuvasına katıldılar ilk NXT şampiyonu olmak için ve Justin Gabriel'i yendi çeyrek finalde McGillycutty. Yarı finallerde turnuva kazananı olan Seth Rollins'e elendi. Sonraki hafta Kidd ve Gabriel McGillycutty ve Curtis'i yendi. 12 Eylül'de McGillycutty rövanş maçında Kidd'i yenerek NXT Championship için bir numaralı aday oldu.

10 Ekim'de McGillycutty şampiyonluk maçını kaybetti. 28 Kasım'da Curtis en sonunda Tag Team kemerleri için kazandığı maç hakkını kullandı ama Hell No'ya yenildiler. 2013'te McGillycutty face turn yaptı ve Bo Dallas'ı Primo ve Epico'dan kurtardı. Primo ve Epico Dallas ve McGillycutty'yi yendi. Dallas ve McGillycutty rövanş maçını kazandılar NXT Tag Team kemerleri için yapılan turnuvada. Dallas ve McGillycutty Wyatt Family'ye elendi.
[Resim: 220px-Curtis_Axel_IC_Champion.jpg]
Curtis Axel (Günümüz)


20 Mayıs 2013'te Hennig yeni ring adı Curtis Axel ile return yaptı ve o artık bir Heyman Guy idi. Bu ismi babasının ilk adı olan Curt ve büyükbabası Larry'nin takma adı "The Axe"ten geliyordu. Sonraki gece Axel ve Triple H bir maçta karşı karşıya geldiler ve HHH beyin sarsıntısına mağruz kalınca Axel kazanmış oldu. 24 Mayıs Smackdown'da Axel Sin Cara'yı yendi. Sonraki iki hafta RAW'da John Cena ile iki maça çıkan Axel iki maçı da kazanmasını bildi. 7 Haziran Smackdown'da Axel Chris Jericho'yu yendi CM Punk'ın müziği onun dikkatini dağıtınca.

Üç gün sonraki RAW'da Axel Triple H'i bir gecede iki kez yendi. İlkinde Vince McMahon HHH'i DQ etti. Diğerinde de aynı olay yaşandı, Triple H'in maçı bıraktığını anons ettirdi patron. 16 Haziran Payback'te Axel Wade Barrett ve The Miz'i yenerek IHC kemerini beline taktı. İlk kemer koruma maçında Barrett'ı yendi. 24 Haziran RAW'da Axel Paul Heyman'ın eski yeteneği CM Punk'ı Prime Time Players'ın elinden kurtardı. Sonraki hafta PTP Axel ve Punk ile karşılaştı. Axel Punk'ın finisher uyguladığı maçta son anda tag alıp tuşu buldu. 

Axel Heyman Guy olduktan sonraki ilk yenilgisini Chris Jericho'dan aldı. Money in the Bank'ten altı gün sonra Axel The Miz'i yenip kemerini korudu. Axel Chris Jericho'ya karşı kemerini bir kez daha korudu Smackdown'da. Axel şu anda CM Punk ile bir feudda ve Night of Champions'ta Paul Heyman ile takım olup Punk'ın karşısında bir Handicap Match'e çıkacaklar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder