11 Eylül 2013 Çarşamba

Big Boss Man


[Resim: 255px-Big_Boss_Man_cropped.png]

Gerçek Adı: Raymond "Ray" Washington Traylor, Jr.
Doğum Tarihi: 2 Mayıs 1963
Ölüm Tarihi: 22 Eylül 2004

...

Jim Crockett Promotions (1986-1987)

Traylor Cobb Country, Georgia'da bir gardiyandı. 1986'da debut yaptı ve Jim Crockett Promotionlarında jobber olarak çalıştı gerçek adıyla. Potansiyeli farkedildi ve baş senarist Dusty Rhodes Traylor'ı 12 hafta TV'den çekti. Big Bubba Rogers adıyla Jim Cornette'in koruması olarak geri döndü. Midnight Express ile birlikte James Boys'a karşı feuda girdi. Rhodes ile feuda girdi durdurulamaz bir heel olarak Rhodes da çok iyi bir face idi. Bunkhouse Stampede maçlarına çıktılar. Rhodes da o da eşit sayıda maç kazandılar ve berberliği kıracak olan bir kafes maçına çıktılar Rhodes kazandı bu maçı.

Universal Wrestling Federation (1987-1988)

1987'de Rogers Universal Wrestling Federation'a geçti ve Heavyweight Title'ı One Man Gang'den kazandı. UWF'ten ayrılıyordu çünkü One Man Gang.
[Resim: 220px-Big_Bossman_and_Slick.jpg]
World Wrestling Federation (1988–1993)


1988'de Traylor WWF'e Big Boss Man adıyla gardiyan gimmicki ile geldi. Heel olarak güreşti ve Slick ona menajerlik yaptı. Boss Man maçlardan sonra rakiplerini ring ipine kelepçeliyordu ve copluyordu. Summerslam'de Koko B. Ware'ı yendikten sonra Boss Man ilk büyük WWF segmentini Hulk Hogan ile yaşadı. Bu feud sırasında Randy Savage ile WWF Championship için de bir terslik yaşadı. Akeem ile bir tag team kurdu Twin Towers adında. Hogan ve Savage yani Mega Powers ile feuda girdiler. Büyük bir storyline'ın parçası oldular. Savage Hogan'a ihanet etti. Wrestlemania 5 main event'ine olanak sağladı bu ihanet. 

WM 5'te Twin Towers Rockers'ı yendi ve sonrasında bahar ve yazın büyük bölümünde Demolition ile Tag Team kemerleri için feud yaşadılar. Boss Man Hogan ile feudunu kafes maçlarında sürdürüyordu ve bunların en bilineni 27 Mayıs'ta Saturday Night's Main Event'te yapılandır. Hogan Boss Man'i kafesin tepesinden Superplex ile yere çarpmıştı.

Big Boss Man 1990 başlarında face oldu. Ted DiBiase Slick'e Boss Man'in Million Dollar Belt'i Jake Roberts'tan geri alması için rüşvet verdi. Boss Man Roberts'ın evcil yılanını ve kemeri aldı. Boss Man daha sonra tag team partneri Akeem ile feuda girdi ve iki dakikadan az bir sürede WM 6'da rakibini yendi. Face turnünün bir parçası olarak rakiplerini kelepçelemeyi ve jobberları yenmeyi bıraktı. Summerslam 1990'da Hogan ile takım oldu ve Jim Duggan ve Tugboat da takımın üyeleriydi. Earthquake'in takımını yendi bu dörtlü.

1990 sonbaharında Boss Man Bobby Heenan ve Heenan Family ile feuda girmeye başladı. Heenan Boss Man'in annesini kaçırdı. Boss Man birçok maç kazandı Heenan Family üyelerine karşı. Barbarian'ı Royal Rumble'da ve Mr. Perfect'i Wrestlemania 7'de yendi ve IC kemeri içindi bu maç ama DQ ile bitmişti. 1991 Summerslam'de The Mountie'i Jailhouse Match'te yendi. Boss Man Irwin R. Schyster ile de feud yaşadı. 

1992'de Boss Man Nailz ile feuda girdi. 30 Mayıs WWF Superstars'ta Nailz ringdeki Boss Man'e saldırdı. Onu kelepçeledi ve boğazına copla baskı yaptı. Boss Man sakatlıklarından dolayı televizyondan çekildi ve iyileştikten sonra Nailz ile birkaç maça çıktı. Survivor Series'te Boss Man Nailz'i Nightstick on a Pole maçında yendi. Boss Man'in son PPV maçı 1993 Royal Rumble'da oldu ve Bam Bam Bigelow'a yenildi. WWF'ten kısa bir süre sonra bir house show'da ayrıldı.

All Japan Pro Wrestling (1993)

Traylor Big Bubba olarak AJPW'a transfer oldu ve önceki federasyonlardaki gimmickini kullanmaya devam etti. Takım maçlarına çıktı genelde ve partnerleri ise Stan Hansen, Kendall Windham veya Dr. Death Steve Williams oluyordu. Aynı zamanda Might Inoue, Johnny Smith ve Tamon Honda'yı tekli maçlarda yendi.

World Championship Wrestling (1993–1998)

Traylor Amerika'ya WCW'ya debut yapmak için geri döndü ve The Boss ismiyle 18 Aralık 1993'te WCW Saturday Night'ta debut yaptı. International World Champion Rick Rude'u yendi kemersiz bir maçta. Rude ile Starrcade 1993'te bir maça çıktı ama yenildi. WWF The Boss ve Big Boss Man adlarının telif hakkını alınca The Guardian Angel adıyla güreşmeye başladı. Big Van Vader ile 1994'ün büyük bölümünde feud yaşadı. 1995 başlarında heel oldu ve Big Bubba Rogers adına göndü. Sting'i Uncensored şovunda yendi.

1996'da Rogers Dungeon of Doom'a katıldı. Yıl sonunda gruptan ayrıldı ve nWo'ya geçti. nWo'da J.J Dillion onu gruptan atmaya odaklanmıştı. 1997'de geri döndü ve Ted DiBiase'nin menajerliğindeydi bu dönüş. nWo ile feuda girdi. Scott Hall, Curt Hennig ve Vincent'i yendi. The Steiner Brothers ile bir birlik kurdu. DiBiase de menajerliğine devam etti bu ekibin. Scott Steiner grubu terketti ve nWo'ya katıldı 1998 Şubat ayında. WCW'daki son maçını Goldberg'e kaybetti ve kovuldu.
[Resim: 220px-1999_Big_Bossman_WWF_Smackdown_%28WWE%29.jpg]
World Wrestling Federation (1998–2003)


Traylor WWF'e kovuluşundan kısa süre sonra Big Boss Man olarak geri döndü. 12 Kasım 1998'de yeni bir görünüş ile çıktı karşımıza. SWAT gibi giyiniyordu. Vince McMahon'ın koruması rolünde bulundu ve Steve Austin ile feuda girdi daha sonra da DX ile feud yaşadı. Boss Man McMahon'ın heel stable'ı Corporation'ın ilk üyelerinden oldu. Corporation'dayken Boss Man Tag Team kemerlerini kazandı Ken Shamrock ile. Hardcore kemerini dört kez kazandı. Undertaker'a WM 15'te HiaC maçında kaybetti. Undertaker bu maçtan sonra kafesin çatısından onu sallandırdı boğazını bir ipe geçirerek.

WWF'in Hardcore divisionunda Boss Man'in büyük bir feudu oldu Al Snow ile. Snow'un evcil hayvanı Pepper üzerineydi bu feud. Summerslam'de Falls Count Anywhere maçında caddeye kadar taşan bir kavga en sonunda bara bile taşındı. İnanılmaz bir maçtı bu, Boss Man kazandı. Boss Man iki hafta sonra Pepper'ı öldürdü ve onu pişirip Snow'a yedirmek istedi. Kennel from Hell match'te karşılaştılar Unforgiven'de. Snow maçı kazandı ve Hardcore Title'ı korudu. 

Boss Man Big Show ile WWF Championship için feuda girdi. Feud sırasında Big Show'un babasıyla uğraşmaya başladı. Big Show'un babasını kaçırdı ve Big Show onu kurtarmak istedi. Sonraki günlerde Boss Man #1 Contender oldu Rock'ı yenerek. Armageddon'da Big Show onu yendi ve feud sona erdi. Boss Man 2000 Royal Rumble maçına girdi ama Rikishi'yi eleyen güreşçilerin arasındaydı. Chyna ve Faarooq'u da eledi ama Rock onu ringin dışına yolladı.

19 Mart Sunday Night Heat'te Bull Buchanan'ı kendisinin koruduğu bir isim olarak duyurdu. Takım oldular ve Godfather ile D'Lo Brown'u WM 2000'de yendiler. APA'i de gelecek ay Backlash'te yendiler. 5 Haziran RAW'da Hardy Boyz'a kaybedip kavga ettiler ve Boss Man Buchanan'ın canına okudu copu ile ve heel oldu. 2000 yazında Bossman WWF'in önemli TV şovlarından kaldırıldı. Jakked ve Heath şovlarında güreşti. Crash Holly ile feud yaşadı ama 2001 Ocak'ta sakatlandı.

2001 sonunda geri döndüğünde Booker T ile takım oldu. 2002 Ocak sonlarında takım dağıldı ve Boss Man de Jakked ve Heat şovlarına geri öndü. Nisan'da kısa süreli bir takım kurdu Mr. Perfect ile ve RAW'a draft oldular. 20 Mayıs 2002 Heat yayınlarında Tommy Dreamer'a son WWE maçını kaybetti. Traylor OVW'ya yollandı genç güreşçileri eğitmek için ve 2003'te de kovuldu.

International Wrestling Association of Japan (2004)

Traylor'ın son maçları IWA Japan World Heavyweight kemeri için gerçekleştirilen turnuvada oldu. Son maçını Jim Duggan'a kaybetti finalde.

Ölümü

22 Eylül 2004'te Dallas, Georgia'daki evinde kalp krizi yüzünden hayatını kaybetti Big Boss Man malesef. 41 yaşındaydı henüz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder