12 Eylül 2013 Perşembe

Funaki


[Resim: 220px-Kung_Fu_Naki.jpg]



Tam Adı: Shoichi Funaki
Doğum Tarihi: 24 Ağustos 1968
Doğum Yeri: Tokyo, Japonya

İlk Yıllar (1990-1998)

Funaki bir shoot style wrestler olarak Yoshiaki Fujiwara's Pro Wrestling Fujiwara Gumi kuruluşunda kariyerine başladı. Daha sonra Battlards kuruluşuna geçti. Lucha Libre güreş stilini beğendi ve Lucha Libre tipi güreşen güreşçilere benzediğini düşündü. Bu sebeple Michinoku Pro Wrestling'e geçti. Kai En Tai Stable'ına girdi. Aynı zamanda Universal Wrestling Assocation'da da güreşti. Bu federasyonda 19 Mart 1997'de UWA World Middleweight Championship'i kazandı.

World Wrestling Federation/Entertainment (1998-2010)

Kai En Tai (1998-2001)

1998 yılının Mart ayında Funaki, Teioh ve Togo ile birlikte WWF'e geçti. Taka Michinoku ile feud'a girdiler. Over the Edge: In Your House'da Michinoku ve onun tag team partneri Justin Bradshaw'ı bir handicap match'te yendiler. King of the Ring 1998'de yapılan altılı tag team maçında The Headbangers ve Taka Michinoku, Kai En Tai'yi yendi.

Michinoku bu sırada Kai En Tai'ye katıldı. Summerslam 1998'de Kai En Tai, Oddities takımına kaybetti. 1999'da Teioh ve Togo WWF'ten ayrıldılar ve Kai En Tai bir tag team'e dönüştü. WM 2000'de Funaki 15 dakikalık bir Hardcore Battle Royal'a katıldı. Kemerin ortada olduğu bu maçta Justin Bradshaw'u tuş edip kemerin sahibi oldu ama daha sonra Rodney'e tuş olarak kemeri kaybetti. Hardcore Holly bu maçı kazanan isim oldu. Unforgiven 2000'de yine bir hardcore battle royal'da Funaki tekrar güreşti ama Steve Blackman kazandı.

Kai En Tai sonralarda Royal Rumble 2001 ve Judgement Day 2001'de PPV öncesi dark matchalarda güreşti. Michinoku WWF'ten ayrıldığınd Funaki kendini lower midcarder olarak buldu ve gimmick'i "En İyi Anonsör" idi. Smackdown şovunda maçlardan önce röportajlar yapıyordu Funaki bu gimmicki ile.

Post-Kaientai (2001–2003)

Survivor Series 2001'de Test'in kazandığı bir "Immunity Battle Royal" maçına katıldı. Funaki daha sonra Smackdown'a draft oldu. Rebellion 2002'de Crash Holly'yi yendi. Vengeance 2003'te Funaki bir APA Invitational Bar Room Brawl'a katıldı fakat maçı Bradshaw kazandı.

Cruiserweight Champion (2004–2005)

Funaki sonralarda Cruiserweight klasmanında güreşmeye başladı. 4 Mart 2004'te Cruiserweight Şampiyonu Chavo Guerrero'ya kaybetti. 11 Mart 2004'teki Smackdown şovunda Rey Mysterio, Ultimo Dragon ve Billy Kidman ile takım olarak Tajiri, Akio, Sakoda ve Jamie Noble'a karşı maça çıktı. Wrestlemania 20'de Cruiserweight Open'a katıldı ama Jamie Noble tarafından tuş edildi.

9 Aralık 2004'te Funaki Cruiserweight kemerine #1 contender olmak için yapılan bir Battle Royal'ı kazandı. Armageddon 2004'te Spike Dudley'i yendi ve Cruiserweight Champion oldu. Spike Dudley, Nunzio, Akio gibi rakiplere karşı kemerini başarıyla korudu. Japonya'da yapılan bir Smackdown şovunda Funaki Chavo Guerrero'yu yendi ve bu onun son başarılı kemer savunması oldu.

Cruiserweight Division (2005–2008)

Funaki kemeri No Way Out 2005'te Chavo Guerrero'ya altılı bir Cruiserweight Open maçında kaybetti. Armageddon 2005'te Jamie Noble'a kaybetti. Zamanın Cruiserweight Şampiyonu Kid Kash ile bir röportaj yaparken Kash tarafından saldırıya uğradı. 

Royal Rumble 2006'da Funaki Kid Kash ile kemer için bir maça çıktı. Dört tane eski Cruiserweight Şampiyonu da vardı aynı zamanda bu maçta. Funaki Gregory Helms'e tuş oldu ve kemeri Gregory Helms kazandı. No Way Out 2006'da Funaki dokuz kişilik bir Cruiserweight maçına katıldı. Kemer ortadaydı ama Helms kemeri korudu. Scotty 2 Hotty ile düzenli olarak takım olmaya başladı. Daha sonralarda bu ikili debut yapan güreşçilerin veya tag teamlerin push başlangıçları oldu.

Funaki daha sonralarda Kai En Tai ile birleşerek bağımsız federasyonlarda güreşmeye başladı. 16 Şubat 2007 Smackdown yayınında geri döndü ve Cruiserweight güreşçiler arasında çıkan kavgaya katıldı. No Way Out 2007'de Funaki yine Cruiserweight Open maçına katıldı fakat yine şampiyon Helms onu pinledi. 18 Mayıs'Taki Smackdown şovunda return yapan Mark Henry ile kısa bir maça çıktı ve yenildi. 29 Haziran'daki Smackdown'a Funaki Cruiserweight kemeri için şampiyon Chavo Guerrero ve Jamie Noble ile maça çıkma hakkı elde etti ama çabuk yenildi.

The Great American Bash'te yine aynı kemer için maça çıktı ama Hornswoggle kazandı. 14 Aralık Smackdown yayınında bir squash maçında Edge'e yenildi. 4 Ocak 2008'de yapılan Smackdown şovunda Chavo Guerrero'ya bir Beat the Clock maçında kaybetti. Funaki daha sonra bir Smackdown / ECW yayınında Vladimir Kozlov ile yaptığı bir dark match'ta burnunu kırdı.

Kung Fu Naki (2008–2010)

10 Ekim 2008'de Funaki adını Kung Fu Naki olarak değiştirdi. Adıyla birlikte gimmick'i, move-set'i ve ring kıyafeti de değişti. Bu gimmick ile ilk maçında MVP ve Shelton Benjamin'e karşı R-Truth ile takım oldu. Maçı R-Truth ve Kung Fu Naki kazandı. Kung Fu Naki sonralarda MVP'yi bir singles match'da yendi. Bu maça Great Khali karışmıştı. Bu karakterle ilk yenilgisini WWE Champion Edge'e karşı 5 Aralık 2008'de yapılan Smackdown şovunda aldı. Wrestlemania 26'da 26 kişilik Battle Royal'a katıldı. Maçı Yoshi Tatsu kazandı. 22 Aralık 2010'da WWE Funaki'nin 12 yıllık WWE kariyerini bitirdi.

Bağımsız Federasyonlar (2010-Günümüz)

WWE'den serbest bırakıldıktan sonra Pro Wrestling Zero1'e geçti. Eski öğrencisi Ikuto Hidaka ile takım oldu. 4 Aralık 2010'da Branded Outlaw Wrestling'de gözüktü. Sonralarda bir RAW Live Event'inde göründü. Yokohama'da yapılan bu live event'te Funaki Beth Phoenix vs. Kelly Kelly maçında özel hakemdi. Maçtan sonra The Miz gelip Funaki'yi ringden dışarı attı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder