11 Eylül 2013 Çarşamba

The Barbarian


[Resim: 220px-TheBarbarianWrestler2012.png]


Gerçek Adı: Sione Havea Vailahi
Doğum Tarihi: 8 Eylül 1958

...

Jim Crockett Promotions

Amerikaya göç ettikten sonra Rolland "Red" Bastien tarafından çalıştırıldı. 1980'de debutunu Killer Karl Krupp'a karşı Modesto, California'da yaptı. King Konga adıyla NWA'in yerel bölgelerinde güreşti 1981 yılında. Yakın zamanda NWA'in Jim Crockett Promotionlarında Ron Garvin ile face bir tag team kurdu.

Daha sonra büyük heel potansiyeli fark edildi ve Jim Crockett Jr. onu Konga the Barbarian karakterini canlandırması için görevlendirdi. Paul Jones'un stable'ına kattı. 1985'ten 1987'ye kadar "Paul Jones' Army"de güreşti ve Pez Whatley, Teijho Khan ve Baron Von Raschke ile takım oldu. Bu süre zarfında "Konga" bölümü adından çıkartıldı ve The Barbarian olarak anılmaya başlandı.

1987'nin sonlarında Ivan Koloff ile takım kurdu ve onun öğrencisi rolüne büründü. 1988'in başlarında The Warlord ile takım olup The Powers of Pain takımını kurdular. The Road Warriors takımıyla yani Animal ve Hawk ile feudda bulundular. 1987'de Barbarian Body Slam filminde rol aldı rolü ise Axe the Cannibal idi.

1988 Nisan'ında Crockett kaybedenin darağacına gideceği tag team maçları yapılmasına karar verdi ve bu çoğunlukla Powers of Pain içindi. Barbarian ve Warlord daha sonralar WWF'e gitmeye karar verdiler.

World Wrestling Federation (1988-1991)

Powers of Pain face olmuştu WWF'te ve Tito Santana onların menajeriydi. Demolition ile feuda girdiler. Ax ve Smash ile yani, takım şampiyonlarıyla. Ax ve Smash Strike Force'u (Santana ve Rick Martel) yenmişti kemerler için ve Martel'i sakatlamışlardı bu maçta. Powers of Pain ise onların intikamını alacağını söylüyordu. Sonrasında The Baron onların menajeri oldu. Yakın süre içinde Baron'u terk ettiler ve Demolition'un menajeri Mr. Fuji ile anlaştılar. Double turn gördük böylece, Demolition face ve Powers of Pain heeldı.

Uzun bir feuddan sonra Powers of Pain kemerleri alamadı. The Bushwhackers ve The Rockers ile feudlar yaşadılar. 1990'ın başlarında Barbarian ve Warlord ayrıldı. Barbarian'ın menajeri Bobby Heenan oldu. Barbarian imajını Road Warrior'a benzetti bu zamanlarda. Tekli maçlarda güreşti çoğu zaman. Tito Santana'yı yendi Wrestlemania 6'da ve Big Boss Man ile karşılaştı Royal Rumble 1991'de. Heenan Family'nin feudunun bir parçasıydı o zamanlar. Kısa zaman sonra tekrar takım maçlarına çıkmaya başladı. Sonrasında da federasyondan ayrıldı.

World Championship Wrestling

WCW ile kontrat imzaladı Barbarian 1992 başlarında ve Tony Atlas ve Cactus Jack'in heel stable'ına katıldı. Atlas kısa zaman sonra WCW'dan ayrıldı. Jake Roberts girdi onun yerine gruba. Sonralarda bu stable WCW World Champion Ron Simmons ile feud yaşadı. Barbarian onunla maça çıktı Halloween Havoc 1992'de ama başarısız oldu. Aynı zamanda Sting, Barry Windham, Dustin Rhodes ve Nikita Koloff'a da meydan okudular. Bu sırada Barbarian WCW United States takım kemerlerini kazandı Dick Slater ile ama kemerler bir ay sonra emekli edildi.

World Wrestling Federation (1994-1995)

1994'ün ortalarında Barbarian WWF'ye döndü ve Sione adıyla güreşti. The Headshrinkers'ın yeni bir üyesi oldu. Ama 1995'in ortalarında WWF'ten tekrar ayrıldı.

World Championship Wrestling (1995-2001)

1995'in sonlarında Vailahi adıyla WCW'ya döndü ve bir maske takıyordu. Warlord ile yani Powers of Pain'deki arkadaşıyla takım oldu. Super Assassins adını aldılar ve Col. Robert Parker onların menajeri oldu. İlk seferki kadar uzun sürmedi bu takım. Takım dağıldıktan sonra Haku ile takım oldu WCW'daki adıyla Meng yani. Takımın adı ise Faces of Fear'dı. Kevin Sullivan'ın Dungeon of Doom stable'ına girdiler. 1998 ve 1999 civarı dağılıp feuda girdiler. Birkaç kez WCW World Tag Team Title için güreştiler ama kemeri kazanamadılar.

Barbarian'ın Meng ile feudundan sonra Jimmy Hart 1999'da The First Family adlı yeni bir stable kurdu. Barbarian, Hugh Morrus, Brian Knobs ve Jerry Flynn'den oluşuyordu bu stable. Sadece iki ay sonra dağıldılar ve Barbarian da Nisan 2000'de WCW'dan kovuldu. Ama 2000'in sonlarında tekrar bir kontrat imzalandı. Meng ile birlikte yeni bir stable kurdular ama Meng de Ocak 2001'de ayrılınca bu stable işi de yattı. Thunder'ın final bölümünde Meng, Hardcore kemerini Barbarian'a verdi ve öyle ayrıldı federasyondan. WCW WWF tarafından satın alınana kadar Barbarian Hardcore Champion olarak hatırlandı. WCW televizyon yayınlarında Barbarian bu kemeri hiç savunmadı.

Bağımsız Federasyonlar (2001-günümüz)

[Resim: 220px-The_Barbarian_%26_Buz.jpg]


Mart 2004'te Barbarian NWA Viriginia Heavyweight Championship'i kazandı ve David Flair ile kemerin ortada olduğu bir feuda girdi. Ama sonrasında Virginia güreş lisansını kaybetti ve ayrılmak zorunda kaldı. 2005'te Barbarian tekrar Warlord ile takım oldu Gladiator Championship Wrestling'de ve Road Warrior Animal ile çekişti. 

2007'de Annual Championship Wrestling/IRW Fun Fest Slam'de Barbarian "Big" Steve Fury ile güreşti 1100 kişinin önünde. IWA Mid South'ta a güreşmişliği var April Bloodshowers 2007 event'inde. Jimmy Jacobs ile güreşmişti burda. 2008'de Barbarian Demolition Ax ile takım oldu ve menajerleri Ted DiBiase idi. Cowboy Willie Watts ve Leroy Greene'i yendiler.

2009'da Barbarian Iron Chief ile Ivan Koloff'un takım turnuvasında takım oldu, federasyon ile Allied Independent Wrestling Federation idi. Ağustos 2012'de CHIKARA Barbarian'ın debut yapacağını açıkladı. 2012'nin King of Trios turnuvasında yapacaktı debutunu ve burada Warlod ve Meng ile The Faces of Pain'i oluşturdular. 14 Eylül'de bu takım turnuvadan elendi. Team ROH (Mike Bennett, Matt Jackson ve Nick Jackson) onları yendi. İki gün sonra turnuvanın final gününde Barbarian ve Warlord Tag Team Gauntlet maçının bir parçası oldu. 

Bu maçta WWF'teki düşmanları olan Demolition'u elediler ama 1-2-3 Kid ve Marty Jannetty onları eledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder